tirsdag 8. januar 2013

Og plutselig så var det kvelden

Våknet av klokken i dag morges, og den første tanken var "hvordan komme gjennom denne dagen?" 
Undervisning så og si uavbrutt fra 08.15 til 13.45. Det er ganske så slitsomt, men som dagen går unna når en har det travelt. Plutselig så var ungdommene dratt hjem, og det var tid for trening/fysio på læreren. 

Og for en opptur dagens økt ble. Etter 10 minutter sykling så begynte jeg med litt styrke på egen hånd før jeg hadde time. Og jeg var SÅ tung i bena, skulle nesten tro jeg hadde løpt maraton i går. Så jeg tenkte at dette ble en "morsom" fysiotime. Jeg blir så sint på meg selv når jeg ikke er så sterk som jeg vil. Men, etter første knebøyen så var de tunge beina helt borte. Jeg funker igjen!! Jeg er sikker på at jeg kunne tatt knebøy til i morgen tidlig! Jeg har slitt litt med å bøye kneet over et visst punkt, det har stoppet på et vis. Men ikke i dag,nei! 

Jeg tok også opp igjen en øvelse som jeg gjorde mye under opptreningen før operasjonen. Det eneste man trenger er en stor ball. Legg deg på ryggen med begge beina på ballen. Det kan være lurt å bruke armene litt til å støtte med,særlig om du er litt redd for å vri knærne for mye. Så er det bare å løfte opp rumpa fra bakken, slik at man blir liggende i motsatt planke på en måte, med kroppen helt rett. Så kommer det som var tungt for meg i hvertfall,med en lårmuskel som har blitt borte. Du løfter opp det ene benet fra ballen, slik at du blir liggende med et ben på ballen. Du kjenner ikke noe særlig i de 10, kanskje 20 første sekundene, men tro meg, du kommer til å merke det! 
Etterhvert så går det an å bøye benet, slik at du ruller ballen mot rumpa med benet. Dette gjorde jeg mye da jeg hadde to likestilte ben :) 
Dette ble kanskje rotete forklart, men det er ihvertfall en fin øvelse man kan gjøre hjemme på stuegulvet. Dørstokkmila er dessverre like lang hos meg også innimellom ;) 

Da jeg kom hjem i dag så koste jeg meg litt med de nydelige firbeinte i familien. Det går ikke an å ikke bli sjarmert av denne godgutten her:


2 kommentarer:

 1. Hei, jeg er glad jeg fant bloggen din :) Jeg skal ha korsbåndoperasjon(og menisk) 7. februar og syns det er veldig bra å kunne lese om hvordan det har gått for andre. Gruer meg enormt men det er betryggende å kunne lese om din fremgang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig at bloggen min kan være til hjelp for deg. Det er akkurat det jeg er ute etter :)
   Lykke til med operasjonen! :)

   Slett

Jeg setter pris på om dere legger igjen en kommentar :)