onsdag 5. desember 2012

Og jeg er i gang igjen!


Jeg er hos fysioterapeut to ganger i uka fremdeles, hvor jeg får bryne meg litt på øvelser som skal styrke musklene rundt kneet(de som tydeligvis har blitt helt borte!) og myke opp kneleddet som er litt stivt fortsatt. 
Idag har jeg begynt med min favorittøvelse igjen, nemlig knebøy! Det pussige er at det virker ikke som om noen andre liker denne øvelsen, for det er alltid ledig når jeg kommer dit. 

Jeg var oppe i 50 kg(10x3) i knebøy før jeg ble operert, da jeg drev opptrening før operasjonen(altså med et ødelagt korsbånd).  
Nå,derimot,så holdt det med stanga. Jeg følte meg ganske så dum da jeg stod der og slet med å bøye knærne med en TOM stang på nakken! Godt fysioterapeuten min stod ved siden av, med en t-skjorte hvor det stod "fysioterapeut" på ryggen,haha :) 
Jeg har som mål å klare mer enn 50 kg når jeg runder 6 mnd etter operasjonen, så får vi se om jeg klarer målet mitt ;) 
Andre øvelser jeg gjør er knebøy på balanseputer,med vekter i hendene(jeg er veldig dårlig på begreper innenfor styrketrening). Dette syns jeg er vanskelig, og ubehagelig. Det kjennes ut som om det er noe inni kneet som hindrer meg i å bøye det mer enn i 40-50 grader. Men,når jeg blir god og varm så løsner det litt. Så dette er noe jeg må jobbe videre med. 
Ellers så har jeg såvidt begynt med benpress igjen,med litt vekt. Her klarte jeg 70-80 kg i sommer(10x3) og det er jeg ganske fornøyd med. Men,målet er så klart å greie mer når jeg blir "frisk" igjen. 

Jeg har aldri trent noe særlig styrke før, har fått musklene "servert" gjennom stallarbeid,ridning og håndballspillingen, men jeg må si at jeg har fått sansen for den type trening. Jeg har en kropp hvor jeg fort ser resultater og da er det ekstra gøy :) 

Jeg sitter her og mimrer fra tiden før operasjonen, og kan nesten ikke vente til jeg kan spille håndball igjen. 

Fra beach-håndballkamp i 2011. Bleik og fin! 


- Linn Merethe -

2 kommentarer:

 1. Jeg har operert korsbåndet i kneet mitt for en ukes tid siden, og jeg synes det er flott å se hvordan andres erfaringer er. Er muye usikkerhet om hva som er normalt osv.. Så takk for at du deler!
  - Live

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du setter pris på å høre om mine opplevelse og erfaringer :)
   God bedring, og lykke til videre i prosessen. Det er kjedelig å være inne i den perioden du er i nå,men det blir bedre og det er absolutt verdt det! :)

   Slett

Jeg setter pris på om dere legger igjen en kommentar :)